Kernwaarden

Administratieve ondersteuning voor de ZZP'er

Kernwaarden betekenen voor ons de waarden waarop we onze relatie bouwen. Of je nou klant of leverancier bent. Hieronder vind je een korte uitleg wat de vijf kernwaarden voor de Reizende Boekhouder betekenen.

We toetsen onze (toekomstige) verbintenis aan deze kernwaarden. Het is niet zo dat deze noodzakelijkerwijs allemaal aanwezig moeten zijn in onze samenwerking. De focus mag op één of twee kernwaarden liggen.

Wil je meer weten? Thom neemt je in een kennismakingsgesprek graag door mee in deze kernwaarden.

  • Verbinding
  • Autonomie
  • Ontwikkeling
  • Loyaliteit
  • Verantwoordelijkheid

Verbinding: het draait om relaties

De bewustwording van deze kernwaarde (medio 2021) betekent ook een duidelijke afscheiding van de traditionele boekhouders. Het over de schutting gooien van je administratie en minimaal contact over je aangiftes is niet hoe de Reizende Boekhouder werkt. De focus gaat verschuiven waarbij we meer in verbinding werken aan je administratieve en fiscale uitdagingen. Waarbij we je cijfers gebruiken om samen te analyseren en breder kunnen kijken dan je cijfers alleen.

Verbining met jou als ondernemer. Wat heeft jouw bewogen naar het ondernemerschap. Wat zijn je levensdoelen en hoe vertalen we dat in praktische zin. Voor mij een grote uitdaging dit vorm te gaan geven in onze samenwerking.

Autonomie: je eigen keuzes maken

De vrijheid om je eigen keuzes te maken. Autonomie is vaak ook het eerste argument voor ondernemers om te gaan ondernemen. Hoe zie je dat terug bij de Reizende Boekhouder? Enerzijds heb jij als klant de vrijheid de dienstverlening te bepalen. Geen vast omlijnde dienstverlening maar een menukaart waaruit je ondersteuning kan kiezen.

Anderzijds betekent het ook dat de Reizende Boekhouder kiest welke software aangeboden word om de specialist in te kunnen zijn. Zo zijn wij erg fan van Moneybird en willen we duurzame keuzes maken waardoor bepaalde partijen of werkzaamheden niet binnen onze dienstverlening past. Bovenal betekent het geen contracten of verplicht langdurige klantrelatie.

Ontwikkeling: leren of ont-wikkelen

Mogelijkheden tot ontplooiing brengen. Leren en ont-wikkelen. Ont-wikkelen of ontwarren. Een leuke woordspeling. Daarmee doelen we op het inzichtelijk maken van cijfers. Of zelfs nog het begrijpelijk maken van de vaktaal in je boekhouding. Jij bent de ondernemer en daarmee verantwoordelijk voor je boekhouding. Aan ons de taak je hier zo goed mogelijk in te begeleiden.

Ontwikkelen betekent voor ons leren en verbeteren. Wanneer wij een samenwerking aangaan om je te ondersteunen bij je boekhouding is een leercurve onontbeerlijk. Wanneer daar geen ontwikkeling in zit zullen we gaan onderzoeken waar het aan schort en welke dienstverlening eventueel passender is. Ontwikkelen betekend ook intern voor ons dat we zoeken naar nieuwe kennis of ervaring. We mogen spelen en ontdekken.

Loyaliteit: er voor elkaar zijn

Trouw zijn aan elkaar. Vertrouwen hoort hier ook onder. Jij geeft je financiën bloot aan De Reizende Boekhouder en dat is best kwetsbaar. Je mag op ons bouwen en wij zijn loyaal. Een mooi onderdeel van onze klantrelatie is dat we mee groeien, je ontwikkeling mogen zien. Bij een belangenverstrengeling tussen ons, jou en bijvoorbeeld de Belastingdienst zullen we zoeken naar oplossingen binnen de kaders van de regels én passend bij jouw situatie.

We hopen natuurlijk dat je ook loyaal bent naar ons en doen daar in onze werkzaamheden ons uiterste best voor. Voor ons betekent die loyaliteit ook dat we eerlijk naar elkaar mogen zijn. Wat werkt wel of niet. Passen we nog wel bij elkaar.

Verantwoordelijkheid: integer handelen

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Kort en kernachtig is dat wat verantwoordelijkheid betekent voor de Reizende Boekhouder. Jij zegt je administratie bij te werken. Wij zeggen tijdig een aangifte voor je in te dienen. Dit een tweetje is nodig voor een optimale dienstverlening en daarom is verantwoordelijkheid een belangrijk onderdeel. Ook betekent dit verantwoordelijkheid nemen voor het volgen van de regels, het juist presenteren van cijfers en meer.

Bij samenwerking lees je al dat de kernwaarden in elkaar overlopen. Waar samenwerking een voedingsbodem is verantwoordelijkheid onderdeel van de vorm. Samen verantwoordelijk zijn voor resultaten.

Wij maken op deze website gebruik van cookies.