Doorlopende machtiging Belastingdienst

Administratieve ondersteuning voor de ZZP'er

Met veel van jullie doe ik al een aantal jaar zaken. Wanneer je bij mij klant wordt of bent verzoek ik de Belastingdienst om informatie over jou door te sturen. Hierover kreeg je jaarlijks aantal brieven. In februari eentje waar ik jou om de qr-code verzocht. De Belastingdienst heeft een update doorgevoerd die dit ons aanzienlijk makkelijker maakt:

Omdat u niet voor elk belastingjaar opnieuw toestemming aan uw klant hoeft te vragen, bespaart de doorlopende machtiging u en uw klant werk.

Met een doorlopende machtiging krijgt ik nu automatisch en langdurig de volgende zaken binnen:

  • Serviceberichten Aanslag
  • gegevens vooraf ingevulde aangifte

Ik vraag eenmalig de doorlopende machtiging Serviceberichten Aanslag en/of gegevens vooraf ingevulde aangifte aan. De Belastingdienst vraagt jullie per brief vervolgens toestemming om voor toekomstige jaren belastinggegevens aan mij te sturen. Je geeft per belastingmiddel toestemming. Dit is mogelijk voor de inkomstenbelasting, btw en vennootschapsbelasting.

De laatste pagina met qr-code en activeringscode ontvang ik graag van je. Op die pagina kan je ook de vervaldatum van het verzoek zien. Ook als de machtiging is verlopen hoor ik het graag, ik kan hem dan opnieuw aanvragen.

Je krijgt minimaal twee brieven (inkomstenbelasting en omzetbelasting). Heb je een partner of meerdere bedrijven? Het aantal brieven groeit dan mee. Je krijgt namelijk per persoon/entiteit en per belastingsoort een brief. Heb je een partner waar ik ook de inkomstenbelasting voor verzorg? Dan krijg je dus de machtiging voor de inkomstenbelasting twee keer. Het grote voordeel hiervan is dat dit voorlopig de laatste keer is dat je dit soort brieven krijgt. Vanwege het doorlopend machtigen vervalt de jaarlijkse machtigingsbrief.

Hieronder kan je de voorbeeldbrieven inzien.

Geregeld? Dan is het belangrijk deze brieven te bewaren. Zoals de brief al zegt krijg ik nu doorlopend informatie van jouw belastingsoorten. Wanneer je deze toestemming wil intrekken dien je de brief op te sturen naar Logius. Zij zullen dan de machtiging intrekken. De details hiervan staan natuurlijk in de brief. Uiteraard kan ik ook de machtiging intrekken wanneer onze samenwerking eindigt.

Wij maken op deze website gebruik van cookies.